viernes, 23 de octubre de 2015

ET IN ARCADIA EGO

L'Arcadia és un lloc, creat per Virgilio, que les persones se l'imaginen com un lloc ideal on la gent viu feliç, però també hi pot existir la mort.

El quadre representa a tres pastors i una dama idealitzats davant d'una tomba.El que aquest ens vol transmetre és que, encara tenint la vida perfecte, seguim sent mortals.
Tot i que estiguin a Grècia, les muntanyes són franceses.

Pouàssim era francès i va ser l'autor del quadre.

viernes, 9 de octubre de 2015

LA CASA ROMANA

A les ciutats romanes s'hi distingeixen tres tipus de cases.

Domus tradicional: era un habitatge unifamiliar amb l'atri al centre. Acostumava a tenir dues plantes i, a la part del davant, hi havien locals comercials.

Habitatge de luxe: es va generalitzar gràcies a l'enriquiment de la classe dominant, la influència de la cultura grega i les noves professions. 
La part del darrere de les casa tenia l'estructura de la domus i era un magatzem i un rebost.
Hi havia una altra casa, que tenia l'estructura d'una casa grega tradicional, enganxada perquè les persones tinguessin més privacitat. Aquest casa era més oberta i espaiosa, a demés de còmoda i luxosa, amb un ampli pati envoltat de columnes.


Cases de pisos de lloguer: les habitacions eren molt petites i amb comoditats mínimes. No tenien aigua ni serveis i estaven construïdes amb materials barats.

BARCINO



Barcino va ser una colònia romana que actualment dona lloc a Barcelona.

Al 218 aC, un exèrcit romà, de l'època de l'emperador August, va arribar a Barcino per colonitzar aquelles terres fent-les centres de control romà i romanitzant-les completament.

Barcino va existir fins a la mort de l'August, l'any 14 dC. La ciutat era en forma octagonal amb cases quadrades. Comparada amb les altres ciutats Barcino era petita amb 2.000 aproximadament i estava emmurallada unes 10 hectàrees.


Els habitatges a Bàrcino s'anomenaven domus i insulae. 
Tenien cases amb poques habitacions en cada planta i material poc resistent on vivia la gent més humil o d'economia mitjana.

Principalment, no es van construir circs ja que la ciutat en aquella època, era molt reduïda. 
Els ciutadans tenien teatres, però no es permetien cases de camp de grans dimensions.